VAN GOGH MONUMENTEN

Noord-Brabant kent maar liefst 39 Van Gogh Monumenten. Dit zijn locaties die vanwege hun waarde voor het leven en werk van Vincent van Gogh tot buitengewoon waardevol erfgoed worden gerekend. Van Gogh Heritage Foundation zet zich in voor het behoud van deze monumenten voor toekomstige generaties.

VERSPREID OVER HEEL BRABANT

De Van Gogh Monumenten zijn verspreid over de hele provincie. Hieruit bijkt wederom hoezeer het leven van Vincent van Gogh was verbonden met Brabant. Een overzicht van de monumenten met een beschrijving van de aanpak en het erfgoed kunt u hier bekijken. Op vangoghbrabant.com vindt u afbeeldingen en bezoekinformatie over de monumenten.

CONVENANT VAN GOGH MONUMENTEN

Op initiatief van Van Gogh Brabant is door een groep experts, onder leiding van Het Noordbrabants Museum en met ondersteuning van het Van Gogh Museum Amsterdam, gewerkt aan de ontwikkeling van criteria voor Van Gogh Monumenten. Op basis hiervan is in Brabant een inventarisatie van het meest waardevolle Van Gogh erfgoed gemaakt en zijn er 39 monumenten geselecteerd. Eind 2017 tekenden negen gemeenten, drie erfgoedorganisaties, de Provincie Noord-Brabant en Stichting Van Gogh Brabant het Convenant Van Gogh Monumenten. Daarmee spreken zij zich uit als hoeders van de Van Gogh Monumenten en dragen zij bij aan de instandhouding van het waardevolle erfgoed.

WORD MEDE-EIGENAAR VAN EEN VAN GOGH MONUMENT

Om de monumenten te kunnen behouden, is veel steun nodig. Van Gogh Vastgoed NV geeft daarom certificaten uit waarmee u mede-eigenaar kunt worden van een Van Gogh Monument. Zowel particulieren, als bedrijven hebben hun steun al toegezegd. Kijk hier voor eer informatie.