WERELDWIJDE INSPIRATIEBRON

De Van Gogh Vastgoed NV heeft als doel: het verkrijgen, beheren, exploiteren, ontwikkelen en verhuren van onroerende zaken die van historische betekenis zijn voor het leven en werk van Vincent van Gogh.

Deze in 2018 gerealiseerde naamloze vennootschap is er opgericht om middels een breed gedragen participatie de exploitatie van de Van Gogh Monumenten te verbeteren en te verduurzamen. De Van Gogh Vastgoed NV is verbonden aan de doelstellingen van de Van Gogh Heritage Foundation.

EERSTE FASE VAN GOGH VASTGOED NV

In de eerste fase worden de eerste drie en meest bekende Van Gogh Monumenten aangekocht, uitgebreid en ingericht als Van Gogh Heritage Centres van internationale betekenis: het Van Gogh Huis in Zundert, de Van Gogh Kerk in Etten-Leur en Vincentre in Nuenen. De schaalvergroting en cultureel inhoudelijke versterking zullen een impuls geven aan het aantal bezoekers en de internationale  positionering van Brabant. Net als tijdens het Van Goghjaar in 2015, maar dan structureel.

BECOMING VINCENT

In Zundert, Etten-Leur en Nuenen vertellen we het verhaal van Vincent in Brabant. Elke locatie verbeeldt een deel van zijn Brabantse levensverhaal. Samen vormen deze drie delen één beleving, vorm gegeven door één bureau. Zo ontstaat ‘Becoming Vincent’.

VAN GOGH HUIS ZUNDERT

Welkom in de wereld van Vincent van Gogh. Ervaar zijn kinderjaren vanaf 1853

Het Van GoghHuis is op dit moment eigendom van een lokale stichting. Overdracht naar de Vastgoed NV wordt in 2018 mogelijk gemaakt om de exploitatie op lange termijn te versterken.

VAN GOGH KERK ETTEN-LEUR

Kijk in de ziel van Van Gogh. Beleef het begin van zijn kunstenaarschap

De eerste fase van het plan betreft de aanleg van een glazen overkapping vanaf het bestaande kostershuisje naar de ingang van de kerk. In deze overkapping bevindt zich al een eerste beleving.

MUSEUM VINCENTRE NUENEN

Van Gogh op zoek naar de Mens. Voel zijn ontwikkeling tot meesterschap

De huidige locatie is toe aan een behoorlijke uitbreiding om te kunnen voldoen aan stroomlijnen van het groeiende bezoek. De planvorming is inmiddels in de afrondende fase en verwerving en verbouwing kunnen worden gerealiseerd.

WORDT MEDE-EIGENAAR VAN EEN VAN GOGH MONUMENT

Certificaten van aandelen in het kapitaal van de Van Gogh Vastgoed NV bieden de mogelijkheid aan private en publieke investeerders, zoals bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren om mede-eigenaar van een uniek stukje Van Gogh erfgoed te worden. Hiermee wordt het behoud en het beheer van dit erfgoed voor nu en in de toekomst mogelijk gemaakt. Met de aankoop van minimaal 1 certificaat in de Van Gogh Vastgoed N.V. à 1,- euro koopt u het recht op 1 aandeel in het kapitaal van de NV. Per certificaat is een schenking van 1000,- euro verbonden aan de Van Gogh Heritage Foundation.

 

INTERESSE IN DE MOGELIJKHEDEN?

Wij nemen graag contact met u op: info@vangoghheritage.com

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR